“À la carte” Online trainings for teachers – WINTER 2021

WINTER 2021 –
“À LA CARTE” ONLINE TRAININGS FOR TEACHERS

CAVILAM – Alliance Française offers you a series of online training courses by videoconference.

In this training, you will find many practical and directly transferable ideas to whether in face-to-face or virtual classes.

We offer a range of 2 formulas: first steps and standard.

ONLINE PROGRAM

Each week, choose oneor two courses. The times indicated are French time.

Monday 8 to Friday 12 February 2021

9:00 a.m.-10:30 a.m.: Improving teaching virtual classes with TV5MONDE and RFI (5 x 1.5 hours)11:00 a.m.-12:30 a.m.: Efficiently design and run virtual classes (5 x 1.5 hours)

Monday 15 to Friday 19 February 2021

2:00 a.m.-3:30 p.m.: Develop communication in virtual classrooms (5 x 1.5 hours)
4:00 p.m.-5:30 p.m.: Boost interactions in virtual classrooms (5 x 1.5 hours)

Monday 22 to Friday 26 February 2021

09:00 a.m.–10:30 a.m.: Efficiently design and run virtual classes (5 x 1.5 hours)
11:00 a.m.-12:30 p.m.: Assess distance learners (5 x 1.5 hours)
4:00 p.m.-5:30 p.m.: Efficiently design and run virtual classes(5 x 1.5 hours)

Monday 1 to Friday 5 March 2021

2:00 p.m.–3:30 p.m.: Boost interactions in virtual classrooms (5 x 1.5 hours)
4:00 p.m.–5:30 p.m.: Inspiring pedagogical uses of the smartphone in the French classroom (5 x 1.5 hours)

Monday 8 to Friday 12 March 2021

2:00 p.m.-3:30 p.m: Improving teaching virtual classes with TV5MONDE and RFI (5 x 1.5 hours)
4:00 p.m.-5:30 p.m.: Efficiently design and run virtual classes (5 x 1.5 hours)

Monday 15 to Friday 19 March 2021

9:00 a.m.–10:30 a.m.: Develop communication in virtual classrooms (5 x 1.5 hours)11:00 a.m.–12:30 p.m.: Develop communication in virtual classrooms (5 x 1.5 hours)

Monday 22 to Friday 26 March 2021

2:00 p.m.–3:30 a.m.: Efficiently design and run virtual classes (5 x 1.5 hours)
4:00 p.m.–5:30 p.m.: Assess distance learners (5 x 1.5 hours)

Monday 29 March to Friday 2 April 2021

11:00 a.m.–12:30 p.m.: Efficiently design and run virtual classes (5 x 1.5 hours)11:00 a.m.-12:30 p.m.: Improving teaching virtual classes with TV5MONDE and RFI(5 x 1.5 hours)
2:00 p.m.-3:30 p.m.: Inspiring pedagogical uses of the smartphone in the French classroom (5 x 1.5 hours)

Number of hours

FIRST STEP “À LA CARTE” TRAINING:
Participants choose one online course per week.
7,5 -hours face-to-face training courses via videoconference.
10 lessons of 45 mn
+ 2 hours of personal work

STANDARD “À LA CARTE” TRAINING :
Participants choose two online courses per week.
15-hour face-to-face training courses via videoconference.
20 lessons of 45 mn
+ 3 to 4 hours of personal work

INTENSIVE “À LA CARTE” TRAINING:
Participants choose three online courses per week.
22.5 hour face-to-face training courses via videoconference.
30 lessons of 45 mn
+ 4 to 6 hours of personal work

[one]

Duration of the program

From one to several weeks

[/one] [one]

Duration of lessons

2 x 45 minutes per training sequence

[/one] [one]

Number of participants

15 people maximum per group

[/one] [one]

6 participants minimum

Each course requires a minimum of 6 participants

[/one

[/columns2]

Our prices

Start the adventure of French in a few clicks

FIRST STEP “À LA CARTE” TRAINING

1 week / 1 course
125

  • 10 videoconference courses
  • Course material
  • Certificate of attendance
SIGN UP

STANDARD “À LA CARTE” TRAINING

1 week / 2 courses
225

  • 20 videoconference courses
  • Course material
  • Certificate of attendance
SIGN UP
top